top of page
Mockup Light design_08_____.jpg
Logo Studio Annette Huijsman.png

studio

ANNETTE HUIJSMAN

lightdesign

LIGHTDESIGN

In de huidige tijd is er veel aandacht voor architectuur en interieur. 

Verlichting is hierin een heel belangrijke factor. In sommige gevallen ervaar je het licht in de omgeving of ruimte niet eens bewust omdat het zo vanzelfsprekend is dat er licht is.

Maar tot dat het lichtontwerp niet klopt, dan kan een ruimte onplezierig aanvoelen.

 

Licht is een complex medium en tegelijk juist een enorm krachtige tool. Los van de functionele waarde heeft een goed lichtontwerp invloed op hoe we een gebouw, materialen, kleuren en structuren waarnemen en hoe we dit als geheel qua sfeer ervaren.

Een professioneel lichtontwerp kan de architecturale intenties versterken en de gewenste sfeer meer kracht geven.

Kortom het zorgt ervoor dat een ruimtelijk ontwerp naar een hoger niveau wordt getild. 

PR_HISBOL_1.jpg

CONCEPTEN

Mijn carrière ben in ik begonnen als interieurontwerper tijdens deze werkzaamheden kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat licht een heel bepalende factor is binnen de (interieur)architectuur. Een lichtontwerp heeft altijd een functioneel en technisch aspect, vanuit mijn achtergrond is het een trigger geweest om meer met een creatieve blik hiernaar te kijken en beleving en esthetiek bewust hierin een grote rol te laten spelen. Daarom ben ik mij sinds 2012 in lichtontwerp gaan specialiseren. 

 

Door de ervaring als interieurontwerper kan ik een architectonisch ontwerp snel doorzien en makkelijk schakelen met de ontwerpende partijen waardoor het lichtontwerp geïntegreerd wordt en zo als meerwaarde dient voor het project.

Als lichtontwerper sta ik het meest in mijn kracht wanneer ik in een vroeg stadium bij het ontwerpproces word betrokken zodat er optimaal samengewerkt kan worden met het projectteam en het lichtontwerp op alle facetten nog in het bouwkundig ontwerp meegenomen kan worden.

Foto About.png

PROJECTEN

residential

VRIJSTAANDE

WONING

ENSCHEDE

healthcare

DEN HERTOG

FRANEKER

office & workplace

MENZIS

ENSCHEDE & 

WAGENINGEN

hospitality

PRESTON PALACE

ALMELO

Wanneer beleving en sfeer belangrijk is in een project, dan moet verlichting dat ook zijn. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Ik kom graag vrijblijvend kennismaken!

06 36 21 7118 

info@annettehuijsman.nl

CONTACT

bottom of page