[interieur- en lichtontwerp]

Studio Annette Huijsman

Studio Annette Huijsman is een ontwerpstudio die zich bezighoudt met het vervaardigen van interieur- en lichtontwerpen.

 

Door mijn grote passie voor vormgeving staan mijn vormgevingszintuigen altijd op scherp. Natuur, architectuur en de verscheidenheid aan materialen, zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Door met een open blik de wereld in te kijken ontstaan er telkens weer nieuwe ideeën welke ik op mijn eigenwijze wijze toepas in de ontwerpen.

 

Eenheid, structuur en detaillering zijn in mijn werk kernbegrippen die zich vertalen naar een ontwerp met een perfecte harmonie tussen esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en budget.

Studio Annette Huijsman

Een concept

[als rode draad in een interieur ontwerp]

Om tot een gepersonaliseerd ontwerp te komen werk ik vanuit een totaalconcept. Een totaalconcept is de som van kernwaarden + context+ uitstraling. Dit concept vormt het centrale thema binnen het ontwerp, kortom de rode draad.

 

Om tot een optimaal concept te komen is het gesprek met de opdrachtgever heel belangrijk. Ik geloof er in dat een ontwerp alleen goed is als het specifiek is afgestemd op wensen en eisen van de opdrachtgever.

 

Het uiteindelijke interieur ontwerp bestaat uit een enorm aantal kleine facetten.

Wanneer je deze uitkristalliseert kom je tot 5 grotere, elkaar overlappende modules, die altijd terug komen in de interieur ontwerpen. Deze modules zijn de direct zichtbare voortvloeisels van het concept.

[Vorm]

Tijdens het indelen van de ruimte maak ik een analyse van de omgeving, de architectuur en de desbetreffende ruimte. Op basis hiervan wordt deze zo functioneel mogelijk ingedeeld waarbij vorm en restvorm in balans zijn.

Iedere ruimte heeft specifieke eisen en kenmerkende details, een goed ontwerp laat deze zo veel mogelijk tot zijn recht komen.

[Kleur]

Kleuren roepen bepaalde emoties en associaties op en zijn daarom zeer bepalend voor de wijze waarop we de ruimte ervaren.

De verhouding, combinatie en de plaatsing moeten goed op elkaar afgestemd zijn om de gewenste sfeer over te brengen.

[Materiaal]

Het toegepaste materiaal is erg bepalend voor de complete sfeer en uitstraling.

Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het materiaal op innovatieve wijze toe te passen worden er keuzes gemaakt waarbij het zowel een esthetische als praktische functie heeft.

[Grafische element]

Het grafische element is soms subtiel en soms uitbundig aanwezig in het ontwerp.

De ene keer versterkt het de inrichting door letterlijk gebruik te maken van een print, tekening of patroon. Een ander moment is het aanwezig in het lijnenspel, het ritme of door herhaling van vormen of objecten.

[Licht]

Een goed lichtontwerp is een specialisme binnen de (interieur)vormgeving. Het is de lastigste module omdat de weg van het licht niet zichtbaar is, licht is reflectie.

Het is vanzelfsprekend dat licht de ruimte zichtbaar maakt. Daarbij heeft het de unieke eigenschap te kunnen sturen op de gewenste sfeer en het kan ervoor zorgen dat de beleving versterkt wordt.

Publicaties

22 maart 2019

"Inspiratie voor een onderscheidende werkomgeving."

Horecainterieur: "Lobby Preston Palace Hotel volledig vernieuwd. "         

07 september 2018

16 januari 2017

Fotoreportage: "Nieuw hotelrestaurant voor Preston Palace. "         

lid BNO

[een kwaliteitslabel voor Nederlandse ontwerpers]

De BNO staat voor de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers.  De BNO verbindt en vertegenwoordigt een diversiteit aan professionele ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. Nagenoeg alle ontwerpdisciplines zijn vertegenwoordigd, en dat maakt de BNO uniek in de wereld.

 

Als ontwerper ben ik erkend als lid van de BNO. Lidmaatschap is alleen mogelijk na het behalen van een diploma van de door BNO geselecteerde opleidingen of als in mijn geval nadat recent werk positief is beoordeeld en voldoet aan de toelatingseisen welke opgesteld zijn door de raad van toezicht.

 

Met gepaste trots draag ik dan ook dit keurmerk dat staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid en creatieve kwaliteit.